Turistická akce Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou, Jihočeský kraj,
Jindřichův Hradec – Na sobotu 16. září 2023 připravil Destinační management Česká Kanada druhou turistickou akci nazvanou Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou. Účastníci výšlapu se tentokrát vydají z Malého Ratmírova do Kaprounu po trase druhé etapy Stezky Českou Kanadou, která měří 14,4 km.

Registrace zdarma na www.stezkack.cz

Tato předregistrace vás zařadí do slosování o zvláštní cenu. Registrovat se můžete pouze formulářem na www.stezkack.cz, za registraci se nepovažuje vyjádření zájmu či účasti na facebookové události.

Registrace účastníků je možná také až na startu v Chatovém táboře Malý Ratmírov (bývalý Slovan), a to v den akce v rozmezí 9:30 – 10:30. Zde turisté obdrží zdarma mapku a slosovatelné číslo do losování o ceny v cíli. Registrace předem na webu www.stezkack.cz i na místě je ZDARMA.

Na start do Malého Ratmírova se můžete přepravit autobusy, které vypravujeme z autobusového nádraží v Jindřichově Hradci (odstavná plocha poblíž administrativní budovy ČSAD a bývalého hotelu U Města Vídně) v časech 8:45, 9:00, 9:30 a 9:45.

Start: vyrazit na trasu je možné kdykoliv po zaregistrování na začátku do 10:30.

Trasa druhého Kanadského tuláka vede z Malého Ratmírova do Kaprouna.

Z Chatového tábora Malý Ratmírov vyrazí účastníci ke Krvavému rybníku a odtud k rybníku Střížovický, kde na Vás bude čekat občerstvení. Trasa vede přes Kunžak, měří 14,4 kilometrů, a je vedena po červené turistické značce. Dále pak po silnici do Kunžaku a pak kolem kunžacké Struhy k Vysokému kameni. Odtud už všichni sestoupají do Kaprouna.

Do cíle je potřeba dorazit do 15:00, kdy proběhne losování tří hlavních cen a jedné speciální pro předem registrované účastníky z webu www.stezkack.cz. Po příchodu budete zařazeni do slosování, získáte krásnou dřevěnou medaili a zároveň také získáte možnost vyhrát nějakou ze 40 cen v malé tombole.

Hlavní ceny:

1. cena – vyhlídkový let nad Českou Kanadou z letiště v Jindřichově Hradci

2. cena – balíček uzenin a dalších pochoutek od lokálních výrobců

3. cena – poukázka na nákup sportovních potřeb ve Sportisimu v hodnotě 1500 korun

Ke každé ceně přihodíme nějakou dobrotu ze slavonické vinotéky Slávů Dvůr (www.slavudvur.cz).

Speciální cena losovaná z registrovaných na www.stezkack.cz – zapůjčení dvou elektrokol na jeden den v Deštné + vstupné do provaznického a leteckého muzea v Deštné

Něco k občerstvení bude možné zakoupit poblíž Střížovického rybníka nebo v cíli v Kaprounu. To budou mít na starost dobrovolní hasiči z Kunžaku a ze Střížovic.

Pro účastníky akce bude opět zajištěn svoz kyvadlovým autobusem (Kaproun – přes Malý Ratmírov – nádraží v Jindřichově Hradci), první autobus vyrazí na cestu bezprostředně po losování hlavních cen.

  • Akce se koná za každého počasí. Účast je na vlastní nebezpečí. 
  • Trasa je vyloženě určena pro pěší, není vhodná pro kočárky. Místy může být terén náročnější.
  • Registrace bude ukončena v pátek 15. září 2023 ve 12:00 h.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec

, , , , , ,
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments