Společenský večer, co nabízejí sociální služby v Táboře

Společenský večer představí, co nabízejí sociální služby v Táboře

Péče o seniory má ve vyspělé společnosti nepostradatelnou roli. Přibývá rodin, které chtějí o starší příbuzné pečovat v domácím prostředí, ale tuto možnost přitom nemají. Takové rodiny mohou využít služeb táborského G – centra, které se péči o seniory věnuje na profesionální úrovni dlouhou řadu let.

Vedení G – centra se rozhodlo, že o rozsahu služeb bude veřejnost informovat na dvouhodinovém společenském večeru, který se uskuteční v pondělí 27. listopadu od 16.00 do 18.00 hodin v hlavním sále Centru Univerzita Tábor ve Vančurově ulici.

„Součástí naší práce je pomáhat lidem s péčí o jejich blízké. Často si žadatelé neumějí představit, co stáří obnáší. Jak se senioři cítí, s čím se musejí vyrovnat,” uvedla ředitelka G – Centra Jana Svačinová, která bude večerem provázet. Pozvánka míří k lidem, kteří se chtějí dozvědět, jak postupovat, pokud chtějí senioři zůstávat doma. Návštěvníci se seznámí s terénními pečovatelskými službami, vyzkouší si tzv. gerontooblek, který simuluje fyzické a smyslové omezení.

Úvodní slovo pronese prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký. Postupně se představí sociální služby G-centra: domov pro seniory, domov se zvláštním režimem, terénní pečovatelská služba, odlehčovací služby nebo denní stacionář. G-centrum Tábor představí projekt realizovaný ve spolupráci s Jihočeským krajem Vzdělávací aktivity určené pro pečovatele zejména o osoby v seniorském věku.

Účastníci večer si odnesou informace o dávkových systémech od ředitele odboru kontaktního pracoviště Úřadu práce Tábor Pavla Kaczora. Ředitelka APSS Alice Švehlová se pověnuje domácí péči o seniory při přednášce s podtitulem Chci zůstat doma. Lidé získají praktický návod, jak postupovat, když potřebují péči druhé osoby nebo budou péči poskytovat.

Závěr obstará prezentace společnosti Život plus, která prohlubuje kvalitní a důstojný život seniorů a osob se zdravotním postižením v domácím prostředí se zachováním přirozených vazeb na rodinu a sociální okolí.

Zdroj a foto: TZ města Tábor

, ,
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments