Díky jihočeským celníkům se kebab do prodeje nedostal, Zprávy Jihočesko, Jihočeský kraj
Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj si ke kontrole v katastru obce Strážný vytipovali dodávkové vozidlo s chladírenským zařízením s českou imatrikulací. Při kontrole řidič předložil potřebné doklady i doklad k převáženému zboží. Hlídce sdělil, že převáží kebab z Německa do provozovny v České republice.

Kontrolou nákladového prostoru příslušníci zjistili 3 kusy kebabu, který podle výrobce produktu musí být převážený při teplotě -18°C, teploměr v nákladovém prostoru vozidla však ukazoval teplotu +18°C?! Pracovníci celního úřadu proto kontaktovali Státní veterinární správu. Na místo se dostavil úřední veterinární lékař Státní veterinární správy, který konstatoval, že masné výrobky jsou převážené v nevhodných teplotních podmínkách a na místě rozhodl o jejich znehodnocení modrou barvou a nařídil likvidaci. Celou věc si následně na místě převzal k dalším správním úkonům.

Díky jihočeským celníkům se tak kebab do prodeje konečným spotřebitelům nedostal. Kontrola převozu potravin je jednou z mnoha kompetencí celní správy, jihočeští celníci tak v kontrolách těchto vozidel budou pokračovat i nadále.

Zdroj a foto: Týdeník policie

, , ,
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments