V Jihočeském kraji evidují 2400 odběrných míst bez proudu
Firma EG.D eviduje v Jihočeském kraji 2400 odběrných míst bez proudu. Poruchy energetici od rána odstraňují. Nejvíce lidí bez proudu je na Českokrumlovsku, Prachaticku a Českobudějovicku. EG.D v Česku eviduje 19 poruch na vedení vysokého napětí, řekl dnes ráno ČTK mluvčí energetické společnosti E.ON Lubomír Budný. V sobotu bylo kvůli sněhové kalamitě v kraji bez proudu kolem 10.000 odběrných míst.

“Co se týče jižních Čech, tak evidujeme 2400 odběrných míst bez dodávek elektrické energie. V noci se vyskytly čtyři nové poruchy na vedení vysokého napětí, ale naši technici jsou v terénu a na opravách pracují intenzivně už od brzkých ranních hodin. Dodávky našim klientům bychom měli obnovovat v krátkém časovém úseku. V jižních Čechách se nejčastěji jedná o jih našeho distribučního území, Českokrumlovsko, Prachaticko a Českobudějovicko,” řekl ČTK dnes ráno Budný.

Firma v kraji eviduje 17 poruch, další dvě na Moravě. Na Zlínsku je bez elektřiny 50 odběrných míst, 30 na Jihlavsku. Dopady poruch nejsou tak velké jako před časem při větrné bouři, řekl v sobotu ČTK mluvčí energetické společnosti E.ON Roman Šperňák.

Na jihočeských silnicích je dnes ráno pouze tenká vrstva sněhu. Silničáři jezdili v noci s veškerou technikou. Proti sobotní kalamitě je situace klidná. Sněžit by mělo v kraji dnes jen ojediněle, teploty se budou pohybovat od minus pěti do minus dvou stupňů, vyplývá z informací silničářů a meteorologů. V sobotu ráno vyhlásil v kraji jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) kalamitní stav, místy napadlo až tři čtvrtě metru sněhu, byly problémy a výluky v železniční i autobusové dopravě, některé silnice byly nesjízdné.

Důležité odkazy:

Zdroj: ČTK

,
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments